Play is the highest form of research (Albert Einstein)

logo Game Case


Hou me op
de hoogte

LEGO® Serious Play®

Vergaderingen over complexe problemen of uitdagingen in een groep lijken vaak oeverloos en zonde van de tijd.
Steeds dezelfde mensen aan het woord, uren durende meetings zonder conclusies en besluiten waar niet iedereen achterstaat.

Herkenbaar? Ze zijn niet het schoolvoorbeeld van effectieve vergaderingen. Het is tijd om terug te gaan naar de essentie van vergadering en te stoppen met het verspillen van de tijd en energie.
Aanpakken met LEGO

Lego serious play LEGO® Serious Play® is een krachtige methode om de besluitvorming te verbeteren en innovatieve oplossingen te vinden. Deelnemers bouwen met speciaal geselecteerde LEGO-blokken een model dat aansluit op de vraagstelling. Communicatie via het model garandeert een veilige en uitdagende omgeving.
Het resultaat is een gezamenlijke oplossing die door alle leden wordt geaccepteerd en gedragen.

Lego serious play model De LEGO® Serious Play® methode is geschikt voor alle bedrijven waar teams samenwerken en is een effectieve manier om creativiteit en innovatie te bevorderen, samenwerking te verbeteren, effectieve besluitvorming te realiseren, vertrouwen en communicatievaardigheden te versterken, stress en angst te verminderen en motivatie te verhogen.

De LEGO® Serious Play® methode vindt zijn oorsprong bij de LEGO Group CEO Kjeld Kristiansen en professoren Johan Roos en Bart Victor. De LEGO Group zocht naar een manier om verbeeldingskracht en innovatie binnen de organisatie te vergroten. Sinds 1996 is de methode wereldwijd verspreid en heeft het talloze organisaties geholpen bij het oplossen van complexe uitdagingen en het realiseren van groei en ontwikkeling

Voordelen van LEGO® Serious Play®


Ontdek de kracht van LEGO® Serious Play® met een workshop op maat. Onze gecertificeerde facilitator begeleidt sessies van 3 uur tot 2 dagen, afhankelijk van de vraagstelling. Voor een drie-uur-sessie met maximaal 12 deelnemers betaalt u €860 (excl. btw), inclusief voorbespreking en materiaalhuur. Investeer in uw team en laat hen samenwerken, innovatief denken en effectief communiceren.
Neem vandaag nog contact op en geef uw bedrijf een boost met LEGO® Serious Play®.
Vind meer informatie over Lego Serious Play en lees de ervaringen van andere organisaties in ons e-book .

Hoe werkt LEGO® Serious Play®?

Deze korte video legt uit hoe LEGO® Serious Play® werkt en uit welke onderdelen een sessie bestaat.

Wat is de ervaring?

"At first I was a bit sceptical about how playing with Lego would improve the innovation process.
Thanks to having two wonderful boys I only knew Lego as an infinite amount of little plastic blocks covering almost every surface of our living room.

That changed when Nettie Wester facilitated a brainstorm session I joined using Lego. She expertly managed a group of people with completely different backgrounds and ideas to come up with a vision and strategy. Using Lego. I kid you not. Not only was it a super effective meeting, it was also fun and relaxing.
I honestly can recommend it."

Tanya Bakker, PhD. Consultant & Workshop Facilitator for Sustainable Innovation.